Dic09192018

Last update06:52:59 PM

El proper dissabte, 3 d’agost celebrarem la XIVa diada d´ARANSÍS. Esperem que tothom hi participi i fem d’aquesta festa una trobada del poble.

Programa:

9:30h.    Trobada a la Plaça Vella, amb eines adients.  Tasques que proposem:

 

  • Neteja de carrers i entorn proper al poble
  • Posar ordre a la biblioteca de l’estudi
  • Desbrossar el camí de sant Fruitós
  • I tot el que puguem fer, segons el nombre de voluntaris ...

 

14:00     Dinar. L’ACAPA prepararà una paella feta pel Jordi Costa. Preu 4€ per persona.

cal apuntar-se fins dijous, 1 d’agost

Com cada any per aquestes dates fem la trobada anual, per això us convoquem a l’Assemblea general de l’ACAPA el proper dissabte, 22 de juny, a les 7 de la tarda, a l’estudi d’Aransís, amb els següents temes a tractar:

Ordre del dia:

  1. Lectura i aprovació de l’acta anterior
  2. Informe comptable
  3. Actuacions realitzades 2012/2013
  4. Propostes pel 2013/2014
  5. Precs i preguntes

Us informem que com cada any tenim previst celebrar la diada d’Aransís i un dinar. Ja us en donarem més detalls i en farem difusió uns dies abans.  

Els socis que vulgueu rebre les convocatòries i informació de l’associació mitjançant correu electrònic, substituint el correu postal, us agraïm que ho comuniqueu a  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Per últim, recordar-vos i animar-vos a contribuir amb l’associació mitjançant l’abonament dels 3 € de la quota anual.


Cordialment,

La Junta d´ACAPA

La Fundació Starlight, avalada per la Unesco, ha inclòs en la delimitació de la zona del Montsec certificada com a Destí Turístic un total de 24 municipis pertanyents a les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà (Sant Esteve de la Sarga, Castell de Mur, Llimiana, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà i Tremp). Els Destins Turístics Starlight són indrets visitables que compten amb qualitats excel·lents per a la contemplació del cel i la realització d'activitats turístiques relacionades amb aquest recurs. L'objectiu d'aquesta certificació, que valora conjuntament per primer cop ciència i turisme, és garantir poder gaudir de l'observació del cel i descobrir els valors naturals, culturals i paisatgístics vinculats. En aquests moments, a banda del Montsec, hi ha 5 llocs al món certificats com a destí turístic Starlight: l'illa de La Palma, la Reserva de Biosfera de La Rioja, Granadilla de Abona (Tenerife), Alqueva (Portugal) i Costiera (Itàlia).Montsec,  reconeixement turístic Starlight

Mes informació AQUÍ.

Pocs dies abans d’acabar l’any 2012, la Generalitat de Catalunya va declarar bé cultural d’interès nacional un seguit de jaciments de vertebrats del Pallars Jussà, a Isona i Conca Dellà i a Gavet de la Conca. Aquest acord de govern tanca el procés iniciat el maig de 2011, amb l’expedient d’incoació, i suposa el reconeixement i protecció d’alguns dels jaciments més importants de dinosaures d’Europa.

Jaciment del barranc de Llauet o barranc de Guixers-1: Situat al terme municipal de Gavet de la Conca, inclou icnites de dinosaures ornitòpodes al sostre d'un estrat de gresos d'origen fluvial de la part mitjana de la Formació Tremp.

Mes informació a la web de l'Intitut Paleontològic de Catalunya.

Aquest any sí. No és la grossa però "algo es algo", ens ha tocat 5 euros per cada euro jugat. Això són 20 euros per butlleta. Properament informarem de com es pot cobrar (per confirmar: a totes les agències de Caixa Catalunya a partir del 7-1-2013)
Pàgina 1 de 6